VIRUS ȘI ISTERIE

VIRUS ȘI ISTERIE

Trăim vremuri interesante și paradoxale. În fața ochilor noștri se derulează un film și încă nu ne dăm seama dacă este un film de groază sau o comedie, dacă suntem simpli actori sau chiar regizori.

Una peste alta, realitatea este că DA, există virus, boală, panică, isterie, dramă, haos la nivel mondial și muuultă FRICĂ. Cu siguranță, există interese și intrigi la nivel mondial și jocuri de culise pe care mintea noastră neantrenată nu le digeră. Da, există toate acestea, nu ne putem preface că nu există; ESTE CEEA CE ESTE.

Asta este ceea ce se vede aparent. Dar ce este dincolo de aparențe? Care este lecția?

Universul are metodele lui proprii de a-și reechilibra lucrurile și legile atunci când acestea sunt încălcate frecvent.

Și noi le încălcăm frecvent.

Nu avem pic de respect pentru Planetă și o poluăm și o murdărim, de parcă nu ar fi casa noastră. Tratăm celelalte viețuitoare de parcă am fi stăpâni și pământul ar fi proprietatea noastră. Și iată că vine acest virus, care ne face să stăm în casă, să nu mai împânzim atât de mult șoselele și mijloacele de transport – și aerul devine respirabil, poluarea se reduce considerabil. VIRUSUL REDUCE POLUAREA TERREI.

Timpul este cea mai prețioasă și ireversibilă resursă a noastră și noi am uitat adevărata lui valoare și îi dăm valoare doar în măsura în care ne aduce recompense materiale sau financiare. Și iată că vine acest virus, care ne face să stăm în casă – ce valoare are acum timpul? Știm ce să facem cu el dacă nu are o valoare materială? Ce ar fi să faci acum acele lucruri pe care spui de ani de zile că o să le faci: „Când o să am timp, o să…..”

Din dorința exacerbată da a FACE și de AVEA tot mai mult, am uitat să mai FIM. Am uitat cine suntem, care ne sunt valorile, care ne sunt prioritățile. Spunem că familia este cea mai importantă pentru noi, dar de multe ori acolo petrecem cel mai puțin timp. Spunem că ai noștri copii sunt cel mai de preț lucru, dar îi vedem poate doar dimineața când pleacă la școală și seara înainte de culcare. Și iată că vine acest virus, care închide școlile, adună laolaltă familiile și ne dă ocazia de a ne petrece timpul cu copiii și familiile noastre.

De multe ori vezi stând la o masă câte patru-cinci oameni, toți cu telefoanele în mână și butonând; cică socializează și petrec timp cu prietenii; este o falsă senzație de socializare și iată că vine acest virus și ne ia și acest lucru, dacă nu am știut să îl prețuim cu adevărat.

Într-o lume individualistă în care fiecare luptă pentru el, vine acest virus care ne învață foarte clar că, dacă nu ne pasă de cel de lângă noi, vom avea și noi de suferit. Noi, oamenii, ca și animalele de altfel, suntem făcuți să trăim în comunități, să aparținem. Facem parte din zeci de grupuri în lumea virtuală a facebook-ului, dar nu facem parte cu adevărat din nimic. Iată că acest virus ne învață sau ne reînvață SĂ NE PESE. Lumea este casa ta și a mea și a tuturor. Numai și numai așa lumea poate fi un loc mai bun: numai atunci când ne pasă.

Se spune că oamenii devin mai buni sau mai răi pe timp de criză sau de haos. Nimic mai neadevărat: oamenii SUNT AȘA CUM SUNT și, pe timp de criză sau în haos, devin mai mult din ceea ce sunt, NU din ceea ce nu sunt. Va ieși la iveală mai mult din temperamentul și caracterul lor, se va amplifica; cei buni vor fi și mai buni și cei răi vor fi și mai răi (deși nu există bun și rău, ci sunt doar niște sintagme).

Așadar, este momentul TREZIRII! Și pentru că Universul/Planeta elimină ceea ce nu îi este de folos, dacă nu ne vom trezi și nu vom schimba nimic, vom fi eliminați, de propriile noastre acțiuni: nepăsare, falsitate, ură, individualism, etc.

Tot ceea ce se întâmplă se întâmplă pentru Binele nostru suprem, chiar dacă încă nu se vede asta! Așa că nu te lăsa cuprins/ă de panică, frică, anxietate.

Poate te gândești: bine, bine, dar locul meu de muncă, banii, afacerile, etc….TRĂIEȘTE ÎN PREZENT: acum, exact ACUM, ai ce să mănânci? Acum, exact ACUM, ai un acoperiș deasupra capului? Ai un pat curat în care să dormi?…etc. Trăiește în prezent și frica se va diminua considerabil.

VA TRECE ȘI ASTA, dar nimic nu va mai fi la fel! Când opunem rezistență la schimbare, suntem forțați la schimbare, fie că vrem, fie că nu. Dar totul este pentru binele nostru suprem! Totul este bine în lumea noastră!

1 Comment
  • Ronela Clep
    Posted at 06:47h, 16 martie Răspunde

    Descriere perfecta! Ce bine ar fi daca am constientiza cu totii aceste aspecte!
    Multumesc!

Post A Comment