SECRETUL VIETII

SECRETUL VIETII

Ti se intampla vreodata sa te intrebi care este secretul vietii? Sau sa te gandesti cum ar fi daca viata ar avea un manual de instructiuni, pe care sa-l poti studia de fiecare data cand nu intelegi ceva din ceea ce ti se intampla in viata? Ce anume ne ghideaza viata? Si de ce unii par ca stiu sa o traiasca mai bine si altii par ca nu prea o inteleg?

Pare ca viata este precum un computer foarte performant; si unii oameni sunt utilizatori experimentati, altii nu prea stiu ce sa faca cu el. Computerul acesta performant poate face foarte multe lucruri pentru tine, daca stii sa-i dai comenzile adecvate si sa apesi pe tastele corecte. Dar daca nu are un manual de instructiuni si daca nu este nimeni care sa iti arate cat de cat cum functioneaza, va fi nevoie sa te dumiresti singur/a; sa apesi pe diferite taste si sa vezi ce se intampla. Daca vei introduce foarte multe date gresite si vei apasa aiurea pe taste, s-ar putea chiar sa se strice si sa nu mai raspunda la nicio comanda. Si chiar daca se strica, poti oricand sa iei un altul.

Dar cum facem cu viata? Nu are un manual de instructiuni, nu este nimeni care sa ne arate cum functioneaza exact si, daca se strica, nu putem lua alta. Cum sa ne descurcam cu asta? Cum sa facem ca sa functioneze?

Si daca secretul vietii este “ca nu este niciun secret”?

Viata pe care o traiesti acum este in mod clar ghidata de gandurile pe care le-ai gandit pana acum, de credintele pe care le-ai crezut pana acum si de convingerile pe care ai fost convins/a sa le crezi fara sa-ti dai seama. Cum ar fi sa incepi sa gandesti altfel de ganduri, sa iti ghidezi viata dupa altfel de credinte? Cum ar fi sa experimentezi urmatorul lucru: o perioada X gandesti diferit de cum ai gandit pana acum? Renunta la orice fel de convingere, credinta, parere, preconceptie….ia totul exact asa cum este si gandeste intentionat si constient complet altfel de cum ai gandit pana acum. Poate ti se pare greu sa faci asta, dar tu nu esti convingerile tale, tu nu esti parerile tale…nu sunt ale tale, doar le-ai preluat din mediul in care ai trait, inca de cand te-ai născut. Ai fost precum o coala alba de hartie, pe care cei din jurul tau si-au scris propriile ganduri, pareri, credinte. Sterge ceea ce este pe coala de hartie si incepe sa scrii tu constient si intentionat o alta poveste. Mintea este computerul tau; nu conteaza pe ce taste ai apasat pana acum sau ce comenzi i-ai dat, incepe sa ii dai altfel de comenzi si vezi ce se intampla. Nu-i mai lasa pe altii sa apese pe tastele computerului tau, foloseste-l tu! Este incredibil ce poate sa faca aceasta masinarie, mintea!

No Comments

Post A Comment