rutina ta de dimineață

rutina ta de dimineață

Cum să îți începi Rutina de Dimineață cu Iubire

Azi descoperi că modul în care îți începi rutina de dimineață poate schimba totul în bine

Cei dintre voi care sunteți familiarizați cu exercițiul cu oglinda poate că sunteți familiarizați cu modul de utilizare a acesteia pentru a vă construi stima de sine. Dar știai că poți folosi exercițiile cu oglinda pentru a ajuta la vindecarea anumitor arii din viața ta?

E adevărat! Exercițiul cu oglinda poate transforma modul în care experimentezi fiecare parte a zilei tale. Pentru a-ți arăta cum poți aplica exercițiul cu oglinda în anumite arii ale vieții tale, ce loc mai bun pentru a începe este decât rutina de dimineață!

Să îți începi Rutina de Dimineața cu Iubire

Știai că prima oră a dimineții este crucială? Modul în care o petreci îți va determina experiența din restul zilei.

Cum ai început ziua de azi? Când te-ai trezit, care au fost primele cuvinte care ți-au ieșit pe gură? Te-ai plâns? Te-ai gândit la ce nu merge bine în viața ta?

Cum îți începi ziua este adesea modul în care îți trăiești viața.

– Louise Hay

Ce spui când te uiți prima dată în oglinda din baie? Ce spui când faci un duș? Ce spui când te îmbraci?

Cum pleci deacasă pentru muncă? Pur și simplu fugi pe ușă sau spui mai întâi ceva frumos?

Ce faci când te urci în mașină? Trântești ușa și mârâi că mergi la serviciu sau binecuvântezi traficul în călătoria ta?

Prea mulți oameni își încep ziua cu „Oh, la naiba! Este o altă zi și trebuie să mă trezesc!”

Dacă ai un mod nesăbuit de a-ți începe ziua, nu vei avea parte de o zi bună – niciodată. Nu este posibil. Dacă faci tot posibilul ca dimineața să fie îngrozitoare, ziua ta va fi îngrozitoare.

Cum îmi Stabilesc Rutina de Dimineață

Louise Hay avea o mică rutină pe care a practicat-o ani buni. În momentul în care se trezea, îi mulțumea patului pentru un somn foarte bun. F[cea asta câteva minute în timp ce își începea ziua cu gânduri pozitive.

Își spunea lucruri de genul: Este o zi bună. Este o zi foarte bună.

Apoi se ridica, mergea la baie și îi mulțumea corpului că a funcționat bine.

Își petrecea puțin timp făcând câteva întinderi. Avea o bară de exerciții în ușa băii pe care o folosea pentru a-și întinde întregul corp. Se ridica pe bară, își aducea genunchii la piept de trei ori și apoi se ținea cu brațele.

Consider că întinderea corpului dimineața este foarte bună pentru menținerea flexibilității și a sănătății.

După ce făcea câteva întinderi, își făcea o ceașcă de ceai și mergea înapoi în pat. Își iubea patul. Avea căpătâiul special construit într-un unghi, astfel încât să se poată sprijini când citea sau scria.

Întinderea corpului și a minții era ritualul ei de dimineață. Apoi începea să se ridice. Încerca să își acorde două ore înainte să se înfrunte cu restul zilei. Îi plăcea să poată face lucrurile în mod liber. A învățat să-și acorde timp.

Dacă ești o mamă sau un tată ocupat, care trebuie să-i pregătească pe copii pentru școală sau dacă trebuie să mergi mai devreme la muncă, este important să îți acorzi timp pentru a-ți începe ziua bine.

Louise Hay prefera să se trezească mai devreme pentru a avea acest timp suplimentar dimineața. Chiar dacă îți acorzi doar 10 sau 15 minute, acest lucru este absolut esențial. Este timpul tău pentru îngrijirea de sine.

Când te trezești dimineața, este important să faci un ritual care să te facă să te simți bine și să îți spui ceva care să te facă să te simți bine.

Pune în mișcare cea mai bună zi posibilă pentru tine. Nu trebuie să faci aceste schimbări în viața ta dintr-odată.

Alege un ritual pentru dimineața și începe de acolo.

Apoi, după ce ai stabilit ritualul, alege altul și continuă să exersezi. Nu te copleși. Nu uita: ideea este să te simți bine.

Afirmă: Astăzi creez o nouă zi minunată și un viitor nou minunat.

Scrie Pașii pentru Ritualul tău de Dimineață

Planifică-ți cum îți vei începe ziua cu gânduri și acțiuni pozitive, urmând pașii scriși. Scoate-ți jurnalul și stiloul și petrece ceva timp descriind cum ar arăta cel mai bun ritual al tău de dimineață. Asigură-te că îi mulțumești jurnalului pentru că te ajută să îți creezi cea mai bună zi.

1. Creează un ritual de dimineață pentru tine.

Notează-ți toți pașii pe care îi poți face pentru a-ți începe rutina de dimineață într-un mod pozitiv, vesel și care te ajută.

2. Creează o afirmație pentru fiecare pas din rutina ta matinală.

Notează două sau trei afirmații pe care le poți spune pentru fiecare dintre pașii din ritualul tău de dimineață. Scrie afirmații pentru momentul în care te îmbraci, când îți faci micul dejun și când te urci în mașină și mergi la serviciu.

Exemplu Exercițiu cu Oglinda pentru o Rutină de Dimineața mai Bună

1. Când te trezești dimineața și deschizi ochii, spune-ți aceste afirmații: Bună dimineața, patule! Îți mulțumesc că ai fost atât de confortabil! Te iubesc! Aceasta este o zi binecuvântată. Totul e bine. Am timp pentru tot ce trebuie să fac astăzi.

2. Acum acordă-ți câteva minute pentru a te relaxa și a lăsa aceste afirmații să curgă prin mintea ta, apoi simte-le în inima ta și în tot restul corpului.

3. Când ești gata să te ridici, mergi la oglinda din baie. Privește profund în ochii tăi. Zâmbește-i acelei persoane frumoase, fericite, relaxate care te privește din oglindă!

4. Când te uiți în oglindă, spune aceste afirmații: Bună dimineața, [Nume]! Te iubesc! Chiar te iubesc! Azi vor exista niște experiențe grozave!

5. Și apoi spune-ți ceva frumos, precum: Oh, arăți minunat azi! Ai un zâmbet minunat! Îți doresc o zi grozavă astăzi!

2 Comments
 • Vreja Costinela
  Posted at 17:35h, 27 aprilie Răspunde

  Eu imi incep ziua cu recunostinta spun sunt recunoscatoare ca m am trezit si am primit in dar o noua zi care este minunata.

  • Otilia Deac
   Posted at 13:09h, 28 aprilie Răspunde

   E minunat ca ai aceasta practica in obiceiurile tale zilnice, Costinela!

Post A Comment