REVENIM LA NORMALITATE?

REVENIM LA NORMALITATE?

Am simțit nevoia să scriu…să îți scriu, dragă cititorule, cel/cea care mă urmărești de mai mult timp sau de mai puțin timp.

De mâine lucrurile se schimbă…sau își revin la normal, ar spune unii. Aproape două luni de izolare, de viață trăită altfel. În aceste două luni, mulți oameni și-au pus efectiv viața “pe pauză”, gândindu-se doar la acel moment când „lucrurile vor reveni la normal”. Parcă s-au oprit din a trăi, doar așteptând acel moment în care să poată fugi înapoi la obiceiurile lor, la „normalitatea” lor.

Dar nu a fost așa pentru toată lumea; mulți oameni s-au bucurat de această perioadă și i-au savurat pe deplin beneficiile și avantajele; pentru mulți a fost o perioadă de reîntoarcere la Sine, o perioadă în care, deși distanțați social, s-au apropiat foarte mult de ei, de adevărul ființei lor, de natura lor adevărată, de ceea ce este cu adevărat important pentru ei.

Tu din care categorie faci parte?

Dacă ești din categoria celor care doar și-au pus „viața pe pauză”, de mâine vei reveni la obiceiurile tale, la lucrurile cu care erai obișnuit/ă (dacă ele mai există), la oamenii cu care erai obișnuit/ă (dacă ei mai există), la locul tău de muncă (dacă el mai există) și îți vei aminti de această perioadă ca de o „perioadă neagră din viața ta”, de care abia ai așteptat să scapi, ca să te întorci la “nimic” și să lași vidul interior să se întâlnească cu vidul de afară.

Dacă ești din categoria celor care au savurat această perioadă, de mâine vei privi viața cu alți ochi (sau poate o faci deja); poate prioritățile ți s-au schimbat; poate ai avut timpul și ocazia să realizezi care sunt lucrurile cu adevărat importante pentru tine; poate ți-ai descoperit sensul și menirea; poate de abia aștepți ca această perioadă să se termine, ca să poți începe noua ta viață, ca să faci lucrurile altfel, ca să fii altfel.

Absolut nimic în Univers nu este întâmplător, nu se întâmplă doar așa, fără niciun motiv. Și tot ceea ce întâmplă în Univers este dual și are doi poli: avantaje și dezavantaje, beneficii și non-beneficii, rău și bine (chiar dacă nu există rău și bine, ci sunt doar două etichete date lucrurilor, situațiilor, oamenilor). Întrebarea este: tu, pe care dintre cei doi poli ți-ai focalizat atenția și energia în ultimele două luni? Și poți să îți răspunzi singur/ă la această întrebare, observându-ți starea de spirit: ești obosit/ă, sufocat/ă, sătul/ă….sau ești odihnit/ă, plin/ă de energie și entuziasm?

Pământul și Universul și Viața au făcut un apel la schimbare către noi, un apel la trezire. Este nevoie de trezire, de conștientizare, de simțire, de evoluție…..e nevoie să ne ridicăm mai sus de nivelul animalic…pentru că altul este sensul vieții. Nu merită să îți trăiești viața în întuneric mental și emoțional, pentru că există atât de multă lumină, iubire, pace, liniște, compasiune…e nevoie doar să îți ridici capul din nisip și să vezi viața în deplinătatea ei.

Tot ce am scris mai sus ți se pare prea abstract? Da, știu că sunt oameni care au rămas fără loc de muncă, oameni care au datorii de plătit, oameni care sunt la limita supraviețuirii și nu au timp de aceste prostii, să se gândească la sens și menire și schimbare, etc. Dar, chiar dacă noi nu avem timp să ne gândim la astfel de lucruri, schimbarea vine oricum, că vrem, că nu vrem. Prețul schimbării trebuie să îl plătim oricum și, dacă opunem rezistență, ne chinuim, ne luptăm și refuzăm să ne schimbăm, schimbarea va veni oricum, poate sub formă de boală, poate sub formă de pierderi….dar va veni. Așa că nu te lupta cu schimbarea, ci îmbrățișează schimbarea. Și nu uita: abilitatea numărul 1 a acestui secol este aceea de a te adapta la schimbare.

No Comments

Post A Comment