RELAȚIILE

RELAȚIILE

Relațiile sunt o componentă foarte importantă a vieții noastre, pentru că suntem în relație cu tot ce ne înconjoară.

Sunt multe tipuri de relații, pe unele le gestionăm mai bine, cu altele nu prea ne descurcăm, însă de departe cea mai importantă relația este cea cu noi înșine. Dacă această relație nu o gestionăm bine, ne va fi foarte greu să o facem cu celelalte.

Și poate te gândești: „Cum adică relația mea cu mine? Ce vrea să însemne asta? Eu sunt foarte bine cu mine!….”. Serios!? De câte ori ți s-a întâmplat să vrei să spui un lucru și să spui altceva? De câte ori ți s-a întâmplat să vrei să faci un lucru și să faci de fapt altceva, să vrei să spui NU și totuși să spui DA, ca să nu dezamăgești, ca să nu te faci de rușine, ca să corespunzi așteptărilor altora, etc? Câte măști folosești zilnic, atunci când ești într-un fel acasă, în alt fel la locul de muncă, în alt fel când ieși cu prietenii, etc.? De câte ori ți se întâmplă să te denigrezi singur/ă, spunându-ți “ce prost/proastă sunt!”, “nu îmi iese nimic ca lumea”, ”nu sunt bun/ă de nimic”, ”dacă ar știi cu adevărat ceilalți cum sunt eu, nu m-ar mai plăcea” etc.? În aceste situații, relația ta cu tine este una de luptă continuă, o luptă fără învingător! Dacă nu lucrezi la această relație a ta cu tine, astfel încât să te apreciezi, să te iubești, să te respecți, să-ți dezvolți încrederea în tine, în ce ești și ce poți, va fi cam greu ca aprecierea, iubirea, respectul, încrederea să vină din partea celorlalți.

Dacă nu ai încredere în propria ta persoană, nu vei avea încredere nici în ceilalți, vei sta tot timpul cu frica de a fi mințit/ă, înșelat/ă, trădat/ă, și această frică îți va aduce exact minciună, înșelare, trădare, gelozie, neîncredere, vorba aceea “de ce ți-e frică, nu scapi”.

Care este relația ta cu banii? Este o relație dominată de frică, de frica de a nu-i pierde, de frica de a nu-i avea, de respingere? Și, mai ales, care sunt convingerile tale legate de bani?

Crezi că „banii sunt murdari”, “banii n-aduc fericirea”, “bogații sunt oameni răi”…?

Care este dialogul tău cu tine în privința banilor, afirmațiile tale pe care le repeți inconștient zilnic: “iar nu am bani”, “niciodată nu îmi ajung banii”, “e prea scump, nu îmi permit”…?

Să știi că banii nu au atât de mare legătură cu inteligența, cu norocul, cu studiile, cu familia sau cu țara în care te-ai născut, ci în primul rând au legătură cu conștiința ta legată de bani. Da, există a conștiință a banilor, o energie a banilor și Legea Atracției funcționează fără greșeală și în cazul banilor. Dacă emiți o energie de vibrație joasă legată de bani, relația ta cu ei va fi mereu în impas.

Care este relația ta cu mâncarea? Te gândești mereu la calorii, că iar o să te îngrași, că mai bine nu mai mâncai acea prăjitură, te învinovățești, ai păreri de rău pentru cât ai mâncat? Ei bine, frica, învinovățirea, părerile de rău nu îți vor aduce nimic bun.

Care este relația ta cu vremea? Ești dependent/ă de vreme? Dacă te trezești dimineața și afară plouă, decizi din start că e o zi groaznică? Ei bine, pentru tine va fi o zi groaznică poate, pentru că tu așa ai decis prin gândurile tale!

No Comments

Post A Comment