PUTEREA IERTĂRII

PUTEREA IERTĂRII

” Nu vei putea fi niciodată lipsit de amărăciune atâta timp cât continui să ai gânduri negative” – Louise Hay
Cum poţi fi fericit în acest moment dacă tot alegi să fii furios şi plin de resentimente?
Gândurile negative nu pot aduce bucurie în ființa ta. Nu contează cât de justificat te simţi, nu contează ce “ţi-au făcut” ceilalți, dacă insişti să trăieşti în trecut, atunci nu vei fi niciodată liber. Iertându-te pe tine și pe ceilalți, te vei elibera din închisoarea trecutului.
Când simţi că ești blocat într-o situaţie sau când afirmațiile nu au efect, de obicei înseamnă că mai este de lucrat la iertare.
Când nu ne trăim în mod liber viața în prezent, înseamnă că ne agăţăm de trecut. Poate că ne agățăm de trecut pentru că simțim regret, tristețe, frică, vină, furie, resentimente sau chiar o dorință de răzbunare.
Fiecare dintre aceste stări sufletești provine dintr-o lipsă de iertare, un refuz de a elibera trecutul şi de a trăi în momentul prezent. Doar în momentul prezent ne putem crea viitorul. Dacă ne agățăm de trecut, nu putem fi conectați în prezent. Și doar trăind aici şi “acum”, gândurile şi cuvintele noastre devin puternice. Deci, nu vrem să pierdem puterea gândurilor noastre actuale, continuând să ne creăm viitorul din rămășițele trecutului.
Când dăm vina pe cineva, ne irosim puterea, pentru că încredinţăm altcuiva responsabilitatea sentimentelor noastre. Să-ţi asumi responsabilitatea pentru sentimentele şi reacţiile tale înseamnă să controlezi “capacitatea de reacție”. Cu alte cuvinte, înveți să alegi conştient, în loc să reacţionezi pur şi simplu.
Iertarea este un concept dificil şi confuz pentru mulţi oameni, dar ştim că există o diferenţă între iertare şi acceptare.
Să ierţi pe cineva nu înseamnă să-i aprobi comportamentul! Actul de iertare se întâmplă în mintea noastră. N-are nimic de-a face cu cealaltă persoană.
Realitatea iertării adevărate stă în a te elibera de durere. Este pur şi simplu un act de eliberare din energia negativă pe care am ales să o acumulăm în noi.
De asemenea, a ierta nu înseamnă să permitem unor comportamente dureroase sau acţiuni ale altora să fie o constantă în viaţa noastră. Uneori a ierta înseamnă a elibera: iertăm acea persoană şi o eliberăm.

Să iei atitudine şi să stabilești graniţe sănătoase este adesea cel mai iubitor lucru pe care îl putem face, nu numai pentru noi înșine, ci şi pentru cealaltă persoană.

No Comments

Post A Comment