inteligența spirituală

inteligența spirituală

Inteligența Spirituală

Inteligența spirituală este inteligența cea mai avansată a ființei umane. Este inteligența umană totală ce înglobează toate celelalte inteligențe pe care le avem: inteligența mentală,fizică, emoțională. Cu toții o căutăm (în mod conștient sau inconștient) – propria  noastră profunzime, propriul sens, propria împlinire.

Conceptul de spiritualitate este diferit de religiozitate și se referă la inteligența existențială.

Este „abilitatea de a acționa cu înțelepciune și compasiune, în timp ce menținem o stare de pace interioară și exterioară, independent de circumstanțe.”

Inteligența spirituală este o capacitate înnăscută a omului de a funcționa de dincolo de ego. “Adică abilitatea omului de a manifesta spontan în comportament calitățile și capacitățile conștiinței sale superioare: iubire, pace, compasiune, înțelepciune, integritate, creativitate, bunătate, bucurie, independent de circumstanțe.”

Inteligența spirituală activează sau trezește calitățile și capacitățile Eu-lui nostru real (Sine sau Sinele spiritual) sub forma iubirii, înțelepciunii, păcii, bucuriei, creativității, integrității și astfel ne ajută să fim cea mai nobilă versiune a noastră în orice situație ne-am afla. Inteligența spirituală este, deci, inteligența noastră cea mai pură și care  ne potențează noblețea sufletului, pe care fiecare o avem din naștere. ALTFEL, ea rămâne ascunsă sub stratul de gânduri, emoții, impresii, opinii, amintiri, crezuri, credințe, imaginea de sine – cu care de obicei ne identificăm.

Când este trezită, inteligența spirituală ne dezvăluie sensul profund al existenței și atrage după sine îmbunătățiri remarcabile în toate aspectele vieții.

Poți fi cine ești cu adevărat, numai dacă știi cine ești cu adevărat

Și poți ști cine ești cu adevărat în totalitatea ta, numai cu ajutorul inteligenței  tale totale, adică inteligența spirituală. Inteligența spirituală este cea care ne distinge net de animale și ne dă capacitatea de a ne depăși limitele fizice (instinctele), mentale (gândurile) și emoționale (emoțiile), pentru a putea fi ceea ce am fost meniți și înzestrați să fim: ființe superioare complete, nobile (fizice, mentale, emoționale și spirituale).  Știința a descoperit că inteligența spirituală este configurată în creierul nostru de la naștere și ea poate fi dezvoltată prin activarea creierului ca întreg. Inteligența spirituală ne eliberează de frici, de angoase, de nesiguranță, de neîncredere.

Poți avea inteligență cognitivă, inteligență verbală sau oricare altă inteligență, dar, dacă nu îți dezvolți inteligența spirituală, te vei pierde în hățișurile vieții, fără a te cunoaște vreodată cu adevărat, fără a putea cunoaște vreodată cu adevărat ceea ce viața are de oferit și fără a accesa vreodată adevărata stare de fericire.

No Comments

Post A Comment