INIMĂ ȘI CREIER

INIMĂ ȘI CREIER

🔸1. Ne trăim viețile și percepem problemele noastre în baza a cum ne percepem de fapt pe noi, în baza poveștii pe care am învățat să o povestim despre noi încă de când eram copii. Dacă ai învățat să fii o victimă și că nu valorezi nimic, atunci vei percepe în jurul tău o lume înspăimântătoare și nedreaptă.

🔸2. În 1995 s-a descoperit că neuronii nu sunt doar în creier ci și în INIMĂ. Avem peste 40.000 și se numesc neuriți. Această descoperire i-a făcut pe oamenii de știință să exploreze conexiunea dintre INIMĂ și CREIER. Se știe deja că centrul de comandă nu mai este în creier, ci este o COLABORARE PERMANENTĂ între aceste două organe. De aceea, azi oamenii de știință se ocupă și de inteligența INIMII. Suntem unica specie cunoscută pe pământ care are o astfel de conexiune.

🔸3. Când vindeci o traumă, așadar, nu te poți limita la a o elabora doar la nivel mental, ci e nevoie să mergi în profunzime și să “cureți” rezidurile traumei în memoria celulară a corpului și a inimii.

🔸4. Primul organ care se formează într-un embrion este inima, nu creierul. Chiar dacă este încă un mister cum ia naștere prima bătaie a inimii (acum e un ansamblu de celule, în secunda următoare începe să bată), este clar că nu creierul este turnul de control: corpul este gestionat de axa creier-inimă. Mai mult, inima are capacitatea de a lua decizii în mod autonom și de a trimite comanda către creier. Armonizând inima și creierul reușim să deblocăm potențialul incredibil din fiecare ființă umană și activăm 1300 de reacții biochimice: ne îmbunătățim variabilitatea bătăilor inimii și rezistența, activăm enzimele longevității, ne deschidem la stări profunde de intuiție și ne întărim sistemul imunitar. Cu alte cuvinte, realizând un echilibru între minte și inimă, învățăm să trăim mai senini, mai fericiți, mai sănătoși și mai mult❤️

No Comments

Post A Comment