GÂNDURI ȘI CONVINGERI

GÂNDURI ȘI CONVINGERI

PUTEREA ESTE ÎN INTERIORUL TĂU

Cu toții avem provocări în viață. Nu există om fără probleme. Nimeni nu poate trece prin viață lin, fără să se confrunte cu niciun obstacol. Dacă o astfel de viață ar fi posibilă, ce rost ar mai avea să ne înscriem la această școală particulară numită Pământ? Unii oameni se confruntă cu probleme de sănătate, iar alții cu provocări relaționale, legate de carieră sau financiare. Unii au prea puțin, iar alții prea mult.

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă oamenii este faptul că nu au nici cea mai mică idee în legătură cu CONVINGERILE și GÂNDURILE la care își doresc să renunțe. De multe ori, noi știm ce ne dorim și ce nu funcționează în viața noastră, dar nu înțelegem ce anume ne împiedică să ne bucurăm de ceea ce ne dorim. (Și de foarte multe ori habar nu avem ce ne dorim…).

Gândește-te puțin la tiparele mentale, la problemele și la situațiile care te împiedică să mergi mai departe și să te bucuri de viață. De ce natură sunt acestea? În care din aceste patru tipuri principale de blocaje se încadrează:

  • critică
  • teamă
  • vinovăție
  • resentimente

Experiențele tale reflectă întotdeauna convingerile tale interioare. La modul cel mai strict vorbind, tu îți poți deduce convingerile contemplându-ți experiențele. Oricât de tulburătoare ți s-ar părea această idee, toți oamenii din viața ta reflectă o anumită convingere pe care o ai despre tine. Dacă ești criticat tot timpul la serviciu, probabil că ești foarte critic tu însuți, imitându-ți părinții care te-au criticat cândva. Ori de câte ori ți se întâmplă un eveniment nedorit, tu ai cea mai bună ocazie de a privi în interior și de a te întreba: „În ce fel am contribuit eu însămi la această experiență? Ce aspect din ființa mea crede că merit acest lucru?”.

Este nevoie să devenim tot mai conștienți de gândurile și de convingerile noastre, pentru că ajungem uneori în viață la momente în care nu ne mai putem permite luxul gândurilor negative!

No Comments

Post A Comment