GÂNDUL

GÂNDUL

Gândul este o forță foarte puternică, nu știu dacă cea mai puternică forță de pe Pământ, dar, ca să îți faci o idee, gândul călătorește în Univers cu o viteză mai mare decât cea a luminii; practic, ajunge instantaneu la destinație.

Gândurile sunt mesaje transmise în lume și în aceste mesaje stă o putere enormă. Gândurile pot face aproape orice: pot transforma mentalități, pot îmbolnăvi sau pot vindeca boli, pot lovi sau pot mângâia, pot crea și transforma realitatea.

Fiecare om își are propria sa lume mentală, modul lui de a gândi, propriile căi de înțelegere a lucrurilor și de acțiune. Și acesta este motivul pentru care apar atât de des neînțelegeri între oameni; pentru că lumea mentală a fiecăruia este diferită de a celuilalt.

Gândul are greutate, mărime, formă, culoare și nume. Gândurile sunt precum obiectele. Așa cum îi poți dărui cuiva o portocală și apoi i-o poți lua înapoi, la fel poți dărui și lua înapoi un gând. Îți poate fi de mare ajutor să înveți tehnicile corecte de manevrare și manipulare a gândurilor. Un gând spiritual are o culoare galbenă, un gând de furie și ură este de un roșu întunecat, un gând egoist este maro, etc.

Prin puterea de a-ți controla gândurile poți dobândi o putere creativă, pe care să o folosești în ajutorul și nu în detrimentul tău. Gândul trece de la unul la altul, influențează mase de oameni și cei cu gânduri mai puternice îi vor influența pe cei cu gânduri mai slabe. Există astăzi numeroase cărți despre cultivarea gândului, puterii și dinamicii lui. Studiindu-le, poți înțelege și poți învăța care este puterea unui gând, cum să folosești această putere și cum să o direcționezi eficient pentru tine.

Dacă ieri dimineață te-ai trezit greu, fără niciun chef de viață, te-ai gândit poate ce vreme urâtă e afară și ce zi groaznică va fi – oare cum a fost ziua ta?

Mâine dimineață când te trezești, gândește-te conștient că e o zi minunată, poate chiar cea mai minunată zi din viața ta, gândește-te la câte lucruri minunate ți-ar putea oferi această zi, ce oameni minunați ai putea întâlni – și observă ce se întâmplă.

Trăim într-o lume de gânduri și gândul este lumea. Înainte de toate este gândul; înainte de vorbe, înainte de simțire, înainte de acțiuni, etc.

Gândurile au formă, spuneam mai devreme. Gândurile tale se reflectă în ochii tăi, pe fața ta, în expresia feței tale, în forma corpului tău, în gesturi, în sănătatea ta. Da, gândurile tale se văd,  reflectate în tot corpul tău. Cine cunoaște arta gândului, poate să recunoască foarte ușor gândurile predominante ale oricui.

În lumea gândurilor, ca și pretutindeni în univers, funcționează “legea atracției prin rezonanță”. Oamenii care au gânduri similare se simt atrași în mod natural unul către celălalt. Un gând de bucurie trezește spontan bucuria și în cei din jur. Un gând de mânie produce vibrații similare în toți cei din jurul mâniosului. Dacă pui un om cinstit lângă un hoț, ori primul va începe să fure, ori hoțul va deveni un om cinstit; depinde de puterea interioară a fiecăruia. Fie influențăm, fie ne lăsăm influențați, atât în sens pozitiv cât și negativ.

Tu influențezi sau ești influențat? Și în ce sens influențezi sau te lași influențat: pozitiv sau negativ?

No Comments

Post A Comment