FRICA

FRICA

Frica este o emoție foarte puternică. O emoție pe care o trăiești, generată de un gând care îți trece prin minte și care produce o reacție declanșată de un eveniment ce a apărut în viața ta. De obicei, credem că frica este produsă de un eveniment anume sau de o situație anume. Dar, dacă ar fi așa, atunci tuturor ne-ar fi frică de aceleași lucruri. Și nu este așa. Cuiva îi poate fi frică de înălțime, dar unui alpinist înălțimea nu îi produce frică. Vorbitul în public poate fi înfricoșător pentru cineva (multe studii au arătat că este una dintre cele mai intense frici), dar pentru altcineva nu (de exemplu pentru un speaker sau pentru un actor).

Așadar, două persoane se pot confrunta cu același eveniment exterior și să nu trăiască aceeași experiență.

În concluzie, frica nu este produsă de un eveniment exterior (înălțime, vorbit în public, etc.), ci de ceva din interiorul tău, de ideile, amintirile, părerile, convingerile tale.

Poate, copil fiind, când te cățărai pe ceva, mama îți spunea „nu te urca acolo, că o să cazi”. Și ai auzit asta de multe ori, s-a transformat într-o convingere adânc întipărită în subconștientul tău și chiar dacă tu poate ai uitat de aceste amănunte, de fiecare dată când ai de-a face cu înălțimi, te cuprinde frica și nu știi de ce.

Cum te eliberezi de o frică? Mai întâi e nevoie să afli de unde provine, “scormonind” în ființa ta. Apoi conștientizezi că nu este este a ta, nu îți aparține, tu doar ai preluat-o. Apoi te eliberezi de ea prin practicarea afirmațiilor pozitive, care îți resetează gândirea.

Când eram copii nu aveam nicio frică, de nimic. Toate fricile au fost însămânțate în ființa noastră și noi le-am preluat inconștient și ni le-am însușit. Acum, conștient, stă în puterea noastră să ne eliberăm de ele.

Apoi, frica nu are niciun sens. De ce să stai cu frică în ființa ta pentru ceva ce poate se va întâmpla sau poate nu se va întâmpla. Dacă se va întâmpla, îți vei face griji atunci, la momentul acela. Dar, de cele mai multe ori, ceea ce ne produce frică nu se întâmplă niciodată.

Prin propriile tale gânduri, poți să alimentezi frica sau poți să alimentezi încrederea și curajul. Este o alegere!

No Comments

Post A Comment