COPILUL INTERIOR

COPILUL INTERIOR

Copilul interior

Cine și ce este acest “copil interior”? Este copilul din noi care, în copilărie, poate că nu a fost destul de iubit, destul de apreciat, care a preluat niște convingeri de la cei din jurul lui, convingeri care nu sunt ale lui, dar care îi influențează puternic viața de adult.

Acel copil care, pedepsit fiind, s-a ales cu convingerea că “nu merită să fie iubit” sau că este iubit doar dacă face anumite lucruri sau se comportă într-un anumit fel.

Acel copil care, dacă a fost certat mult și pus la colț, învață să fie docil și să stea în colțul lui, nu-și va exprima aproape niciodată părerile, convins fiind că părerea lui nu contează.

Acel copil care, dacă a văzut un comportament rece, agresiv, distant între părinții lui, s-a ales cu convingerea că iubirea este rece și distantă.

Acea fetiță care, dacă a văzut-o pe mama ei supusă și cu frică față de soț, la vârsta adultă va fi la rândul ei supusă și cu frică față de partener și va atrage doar acest gen de parteneri în viața ei, chiar dacă și-a promis în sinea ei că nu va fi niciodată ca mama ei.

Acel băiețel care, dacă a avut un tată autoritar și dur, va fi la rândul lui un tată autoritar și dur, chiar dacă și-a promis în sinea lui că nu va niciodată ca tatăl lui.

Dar acum ești adult și totul stă în puterea ta, tu poți să-i oferi “copilului tău interior” tot ce i-a lipsit în copilărie.

Iubește-te pe tine însuți/însăți, nu te critica, nu te învinovăți, nu te pedepsi, acceptă-te așa cum ești și pentru ceea ce ești, oferă-ți tu ție, acum, tot ce ți-a lipsit în copilărie și astfel îți vindeci “copilul interior”.

No Comments

Post A Comment